Voor het eerst in de markt: luchtdicht bouwen met rolluiken en screens

VELUX ACTIVE with NETATMO binnenklimaatregeling
October 15, 2018
Akoestische spuitpleister van Icoustic
November 12, 2018
FR versie  
Voor het eerst in de markt: luchtdicht bouwen met rolluiken en screens

Net zoals in de wereld van ramen en deuren, staat de evolutie bij rolluiken en zonwering ook niet stil. Ten opzichte van rolluiken had zonwering tot nu toe altijd een stapje voor in de bepaling van het energiepeil van een woning. Daar waar met onze ZipX®Zero al een oplossing bestond om een screen weg te werken in de spouwmuur, zonder dat er aan de binnenmuur wordt geraakt, bestond dit voor rolluiken nog niet.

ShutterX® van Wilms brengt hier verandering in. Vanaf nu kan Wilms ook een rolluik aanbieden dat gegarandeerd luchtdicht is. Er is geen perforatie meer van de binnenmuur én het rolluik is onzichtbaar vanaf de buitenzijde. Sterker nog, de isolatie die wordt weggenomen door het inbouwen van het rolluik vervangen we door een composiet profiel achter de kast. Dit profiel neemt de isolatiewaarde van de ontbrekende isolatie over en verbetert deze zelfs. Dankzij deze innovatie kan vanaf nu eveneens het raam vanuit de bovenzijde aan de binnenmuur bevestigd worden. Dit profiel maken we eveneens beschikbaar voor ZipX®Zero. Al deze technieken zijn beschermd door Wilms.

meer informatie over luchtdicht bouwen met screens & rolluiken

 

Wilms staat u als architect bij met:

Oplossen van de bouwknoop

Er is intens geïnvesteerd om de bouwknoop die de kast, de geleiders en de vensterbank veroorzaken op te lossen. Deze technieken zijn beschermd door Wilms.

Beperking van de oververhitting van de woning

Oververhitting is één van de grootste problemen die nieuwbouwers tegenkomen. Met de plaatsing van rolluiken of screens helpt u oververhitting voorkomen en behoudt uw klant een aangenaam binnenklimaat.

Daling van het energieverbruik van een woning

Omdat in warme periodes oververhitting wordt vermeden, is er ook geen nood aan een energieverslindende airco om de temperatuur terug te laten dalen. Daarnaast zorgt de plaatsing van rolluiken er eveneens voor dat de opgewekte warmte makkelijker in de woning blijft in de koude wintermaanden. Uit simulaties blijkt dat, dankzij de toepassing van ShutterX® en ZipX®zero, het karakteristiek energieverbruik van de woning het laagste wordt dat de markt op dit moment kan bieden.

Verleggen van de focus op enkel g-waarde van het glas

In tegenstelling tot het verlagen van de g-waarde van de beglazing, is een rolluik of screen een dynamische toepassing. De verlaging van de g-waarde van glas daarentegen is een permanente beslissing. Zowel screens als rolluiken kunnen worden ingesteld op zonkracht, waardoor de zon kan worden binnengelaten wanneer dit wenselijk is (bijvoorbeeld in de winter, herfst en lente) en kan worden buitengehouden wanneer men het binnen fris wil houden. Dit kan niet met de g-waarde. Hiermee wordt de zon altijd binnengelaten of altijd buitengehouden.

Wilms nv
Molsebaan 20
2450 Meerhout
België

T. +32 14 36 99 70
E. wilms@wilms.be

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *