Bescherm uw leven en persoonlijk bezit met Fire Protect

Stukken makkelijker met Knauf AquaStuc®
April 16, 2018
Knauf Klick Board®, strakke hoeken in een handomdraai (NL/FR)
May 7, 2018

April 26, 2018

Fire Protect

Fire Protect komt als eerste in de benelux met een uniek en volwaardig automatisch blussysteem Proteng op de markt dat toegankelijk is voor particulieren en bedrijven. Het is een uitzonderlijk product die bij ontvlamming door kortsluiting het vuur door een simpele activering dooft. Hierdoor kunnen grote rampen zoals woning- en appartements-, en industriebranden vermeden worden, cfr. appartementsbrand van vorig jaar in Grenfell Tower in London.

Proteng is een product die in elk elektronisch en motorisch toestel kan worden toegevoegd om het begin van brand te bestrijden. Denken we in beginsel maar aan de plaatsing van zo een blussysteem in een elektrokast in elk Vlaams huisgezin en bedrijf. Maar Proteng kan ook handig geplaatst worden in motoren van toestellen, computers, droogkasten, wasmachines, auto’s en autobussen, caravans,… De eenmalige plaatsing van een Fire Proteng kit zorgt ervoor dat een begin van brand perfect kan worden geblust en vermijdt op die manier overtollige schade.

Bij het opwarmen van de omgeving door vuur wordt de druk, bij een temperatuur van 100°C, verhoogd tot 15 bar. Het systeem wordt vanaf een temperatuur van 120°C geactiveerd. De zacht wordende polyamide wand van de slang barst exact op de plek van de hoogste thermische belasting waarbij het blusgas vrijkomt in de ruimte. Dit gas blust betrouwbaar en effectief de brand in de kiem. Tijdens het blussen worden geen elektrische onderdelen beschadigd. Het gehele systeem is volledig automatisch, heeft geen bediening nodig en start onmiddellijk als er brand ontstaat. Het systeem beschermt uzelf en uw eigendom 24 uur per dag.

Kenmerken Proteng polyamide slangen
✓ Volautomatisch gasblussysteem bestaande uit een polyamide slang met diameter 18 mm
✓ Activeert bij 120°C
✓ Beschermt 24 uur per dag, ook bij afwezigheid of nachtrust
✓ Beschermt ruimtes met elektrische uitrusting
✓ Laat na activering geen schadelijke sporen na
✓ Heeft geen bijwerkingen
✓ Geen beschadiging van elektrische onderdelen
✓ Constante druk 5 bar: bij verhoging van de temperatuur naar 100°C wordt de druk 15 bar
✓ Door de chemische samenstelling wordt de gezondheid niet bedreigd
✓ Na activering, uitblussen en verdamping laat dit systeem; in tegenstelling tot poederblussers; geen sporen na en elektronische onderdelen worden niet beschadigd
✓ Niet schadelijk voor mens of dier

Meer informatie:

Fire Protect
Groeneweg 17
9320 Erembodegem (Aalst)
+32 (0)472 25 68 13
www.fireprotect.be